Hoe werkt draadloos HDMI?

Hoe werkt draadloos HDMI?

Draadloos HDMI maakt het mogelijk om audio- en videocontent te streamen zonder de rommel van kabels. In deze blogpost verkennen we hoe draadloos HDMI werkt, welke apparaten je nodig hebt en welke voordelen het biedt.

Wat is draadloos HDMI?

Draadloos HDMI staat voor een technologie die het mogelijk maakt om hoogwaardige audio- en videosignalen draadloos te verzenden van een bronapparaat naar een display zonder fysieke HDMI-kabels. Dit biedt een schone en eenvoudige setup, ideaal voor thuisbioscopen of presentaties in vergaderzalen.

Voordelen van draadloos HDMI

Het gebruik van draadloos HDMI komt met verschillende voordelen:

  • Gemak: Geen kabels nodig, wat leidt tot een nettere leef- of werkruimte.
  • Installatiegemak: Eenvoudige installatie zonder door muren te boren of kabels te verbergen.
  • Flexibiliteit: Verplaats apparaten zonder de beperkingen van kabels.

Hoe stel je een draadloos HDMI-systeem in?

Om een draadloos HDMI-systeem op te zetten, heb je een zender en een ontvanger nodig. De zender sluit je aan op je mediabron, zoals een laptop, Blu-rayspeler of een spelconsole. De ontvanger sluit je aan op je televisie of projector. Zodra ze ingeschakeld zijn, maken ze automatisch verbinding met elkaar en beginnen ze de HDMI-signalen draadloos te verzenden.

Sommige draadloze HDMI-systemen hebben de optie om meerdere ontvangers aan te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om je mediabron op meerdere schermen tegelijkertijd te laten zien. Ook zijn er systemen waarbij meerdere zenders aangesloten kunnen worden die met één druk op de knop het scherm over kunnen nemen.

Bekijk alle draadloze HDMI-systemen

Overwegingen bij het kiezen van een draadloos HDMI-systeem

Bij het kiezen van een draadloos HDMI-systeem moet je letten op een aantal belangrijke factoren:

  • Compatibiliteit: Zorg ervoor dat het systeem compatibel is met alle apparaten die je wilt aansluiten.
  • Resolutie: Kies voor systemen die de gewenste resolutie ondersteunen, zoals 1080p, 4K of 8K.
  • Bereik: Controleer het bereik van de draadloze signaaloverdracht. Dit is  van belang als je van plan bent het in een grote ruimte te gebruiken.
  • Mobiliteit: Er zijn verschillende opties wat betreft de mobiliteit van het systeem. Zeker voor zzp'ers en salesmanagers die vaak afspraken hebben op locatie is mobiliteit van belang.

Welk draadloos HDMI-systeem moet ik kiezen?

Afhankelijk van je wensen kan je uit verschillende HDMI-systemen kiezen.

Als je voor mobiliteit en gemak wilt kiezen, zijn de Stream S1 Pro en Stream S2 Pro goede opties. Beide apparaten ondersteunen een resolutie van 1080p en 60 Hz. Het voordeel van de Stream S2 Pro is dat er extra transmitters op het systeem aangesloten kunnen worden.

Stream S1 Pro - Wireless HDMI cable - Wireless HDMI van laptop naar display/projector

€ 299,99
€ 299,99
Bekijk product

Stream S2 Pro - Wireless HDMI presentatiesysteem - Wireless HDMI van (meerdere) laptop(s) naar tv/display/projector

€ 349,99
€ 349,99
Bekijk product

Als je minimaal met een 4K-resolutie wilt werken of de optie wilt om media naar meerdere ontvangers te zenden, is de TVAW4K Pro de beste keuze. Dit apparaat ondersteunt resoluties tot 4K op 60 Hz, waardoor je een fantastisch beeldsignaal naar meerdere apparaten kan verzenden.

TV Anywhere Wireless 4K - Wireless HDMI extender 4K60

€ 379,99
€ 379,99
Bekijk product

Start met een draadloos HDMI-systeem

Met een draadloos HDMI-systeem kun je genieten van hoge beeld- en geluidskwaliteit zonder de last van kabels. Of je nu je thuisbioscoop wilt verbeteren of een professionele presentatie wilt geven, draadloos HDMI biedt een krachtige oplossing voor het streamen van content.

Terug naar blogs